Računalniška naprava. Mi smo na vas!

Glavna / Moduli usposabljanja / Računalniška naprava. Mi smo na vas!

Računalnik je univerzalno tehnično orodje za delo z informacijami. Izvedeli bomo vse o tem, iz česa je sestavljen in kateri mehanizmi so za kaj odgovorni. Demontirali in sestavili bomo sistemsko enoto.

 • Trajanje modula - 1 teden

Želite, da bi vaš otrok znal z računalnikom komunicirati po domače, da bi razumel, iz katerih delov je sestavljen, za katera dejanja je vsak od njih odgovoren, da bi znal sam diagnosticirati napake in odpravljati težave? V kibernetski šoli KIBERone v Jekaterinburgu bo vaš otrok pod vodstvom mentorjev modula razstavil in sestavil sistemsko enoto, se seznanil z njenimi notranjimi sestavnimi deli in perifernimi napravami, spoznal osnovna načela konfiguracije računalnika in lokalnega omrežja. Ta praktična lekcija bo postala univerzalni ključ za spoznavanje sveta osebnih računalnikov in njihovih edinstvenih zmogljivosti.  

Značilnosti modula "Računalniška naprava. Mi smo na vas!"

Ta modul je sestavljen le iz ene lekcije, vendar bo znanje, pridobljeno z njo, otrokom koristilo v vsakdanjem življenju. Poleg tega bo brez teh izkušenj precej težko postati napreden uporabnik osebnega računalnika.

Ob koncu tečaja bo vaš otrok:

 • se bo seznanil z napravo in zmožnostmi računalnika;
 • spoznal osnovne izraze in pojme ter varnostna pravila in način shranjevanja informacij;
 • bo znal sam redno čistiti sistemsko enoto od prahu;
 • znal bo skrbeti za računalnik, vključno z zamenjavo termalne paste na segrevanih elementih, s čimer se bo izognil nepotrebnim izdatkom za popravila in izključil prezgodnjo okvaro računalnika;
 • bo lahko nudil računalniško pomoč družini in prijateljem - prepoznal bo okvare in zamenjal nedelujoče enote, ne da bi pri tem poškodoval druge elemente;
 • se bo naučil, kako in kje določiti značilnosti svojega osebnega računalnika;
 • naučil se bo, kako izbrati optimalno konfiguracijo sistemske enote za določene naloge;
 • bo znal nadgraditi svoj računalnik ali računalnike svojih prijateljev;
 • naučil se bo, kako nastaviti povezavo z lokalnim omrežjem in internetom, priključiti komponente in periferne naprave ob upoštevanju vrste zunanjih priključkov;
 • spoznal posebnosti dela z različnimi operacijskimi sistemi in programsko opremo, kako odpraviti težave s programsko opremo, namestiti posodobitve, ponovno namestiti ali odstraniti programe.

Po tem modulu bo vaš otrok zaupal vase in v svoje sposobnosti. Razvijal bo računalniške spretnosti in se prenehal bati, da bi kaj naredil narobe, saj se izkaže, da lahko večino težav reši samostojno.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu