Kodu Game Lab. Vizualno programiranje v 3D

Glavna / Moduli usposabljanja / Kodu Game Lab. Vizualno programiranje v 3D

Kodu je način, kako otroke iz pasivne vloge igralca preusmeriti v bolj ustvarjalno vlogo ustvarjalca iger. Prav to jim Kodu omogoča - pokazati, da je mogoče računalnik uporabiti za ustvarjanje nečesa novega in uresničiti svoje zamisli. Otrokom omogoča ustvarjanje iger na osebnem računalniku z uporabo preprostega vizualnega programskega jezika. Kodu se lahko uporablja za učenje ustvarjalnosti, pripovedovanja zgodb in programiranja.

  • Trajanje modula - 1 mesec

Tudi predšolski otroci lahko obvladajo vizualno programiranje za otroke v preprostem in priljubljenem jeziku Kodu podjetja Microsoft Corporation. V kibernetski šoli KIBERone v Jekaterinburgu bo vaš mladi igralec spoznal osnove ustvarjanja 3D iger in interaktivnih zgodb, razširil svoj ustvarjalni potencial, se preizkusil kot programer-razvijalec in si zagotovo želel iz pasivne vloge igralca preiti v bolj ustvarjalen, domiseln in razburljiv proces razvoja 3D projektov za Xbox in osebne računalnike. Za ustvarjanje igralnih svetov, uvajanje likov s čustvi in njihovo medsebojno interakcijo v skladu z danimi pravili otroku ne bo treba pisati besedil in risati diagramov s kodami - nadzor poteka s pomočjo ukazov, vključenih v zbirko programov. 

Značilnosti poučevanja programiranja otrok na platformi Kodu Game Lab

Modul Kodu Game Lab v naši kiberšoli za otroke traja 1,5 meseca, pouk poteka enkrat tedensko. V tem času se bo vaš sin ali hči seznanil z osnovami vizualnega in objektno usmerjenega programiranja s pomočjo "živega konstruktorja" in edinstvenega jezika Kodu, odkril bo neverjetni svet sodobnih računalniških tehnologij in razumel logiko programiranja brez zapletene sintakse.

Pri pouku kibernetske šole bodo otroci:

  • se naučili razmišljati v algoritmih, razvijali prostorsko in strateško razmišljanje;
  • uporabljali logiko, vizualno načrtovali prihodnji projekt;
  • se seznanili z osnovami 3D modeliranja za otroke, ustvarjali predmete in svetove iger;
  • osvojili osnove programiranja s pomočjo jezika Kodu, se seznanili z vmesnikom, nastavitvami, načeli in pravili;
  • delali pod vodstvom izkušenega mentorja in reševati različno zahtevne naloge, vključno s premikanjem in povezovanjem predmetov;
  • poglobljeno analizirali težave, ki se pojavljajo v procesu učenja;
  • razvijali socialne spretnosti, se hitreje prilagajati v neznanih skupnostih in se naučiti delati v skupini;
  • se družili z vrstniki in med poukom uživali v zdravem prigrizku.

Vašega otroka bodo programiranja učili mentorji - vodilni učitelji večjih državnih univerz in visoko usposobljeni strokovnjaki, zaposleni v velikih IT-podjetjih. Naj bodo vaši otroci uspešnejši od svojih vrstnikov. Dajte jim svobodo za ustvarjalnost, omogočite jim, da se vključijo v razvoj tridimenzionalnih iger za osebni računalnik ali konzolo Xbox z lastnimi liki in pravili, ki jih bodo želeli pokazati in deliti s prijatelji.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu