Risar in želva

Glavna / Moduli usposabljanja / Risar in želva

V modulu se bodo otroci seznanili s pojmom "izvajalec algoritma". Med modulom bodo otroci spoznali glavne vrste algoritmov, glavne izvajalce algoritmov in njihove ukaze ter se naučili reševati probleme s pomočjo izvajalcev.

  • Trajanje modula - 1 mesec

Klasični izvajalniki, kot sta Risalnik in Želva, bodo pomagali vizualizirati rezultat napisanega programa in otroku približali pravo programiranje.
Modul otroke seznani s pojmom "izvajalec algoritma", nauči jih razmišljati in pravilno sestavljati programe. Izvajalci razumejo in izvajajo posebne ukaze, ki jih napiše uporabnik. Modul zajema osnovne algoritemske konstrukcije: pogoj, zanka, postopek, funkcija. Otroci bodo pisali algoritme za krmiljenje izvršilnikov in reševali nekaj zabavnih problemov.
Odličen način za prehod na naslednjo raven razumevanja programiranja.
Program modulov v Prvi mednarodni kibernetski šoli je bil razvit ob sodelovanju ruskih in tujih strokovnjakov IT posebej za otroke.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu