Studio Roblox. Ustvarite vse, kar si lahko zamislite

Glavna / Moduli usposabljanja / Studio Roblox. Ustvarite vse, kar si lahko zamislite

Roblox je svetovna platforma za ustvarjanje spletnih iger. Vsak uporabnik lahko na svoj računalnik prenese Roblox Studio in ustvari svoje igre, like in lokacije ter jih naloži v svoj profil. Platforma ima tudi lastno igralno valuto - Robux, za katero lahko kupujete blago in storitve v igrah.

  • Trajanje modula - 1,5 meseca
  • Starost 6-7 let

Na Prvi mednarodni kibernetski šoli v Jekaterinburgu se otroci, stari od 6 do 7 let, učijo razvijati igre na Robloxu, največji interaktivni platformi na svetu. Vodje modula bodo otroke seznanili z orodji za ustvarjanje likov, zvokov, posebnih učinkov in virtualnih svetov (igralnih kompletov). Med urami se bodo mladi igralci naučili veščin kodiranja, razumeli osnove ustvarjanja spletnih iger, zgradili delček svojega 3D vesolja, lahko izpopolnili svojo videoigro in se naučili strategij za uspešno monetizacijo.

Roblox je kot nalašč za začetek spoznavanja sveta programiranja in pridobivanje prvih podjetniških izkušenj. Učni proces bo zabaven, izzivalen in razburljiv, poln edinstvenih igralnih izkušenj! 

Značilnosti usposabljanja za Roblox Studio v Kiberšoli KIBERone

Roblox Studio je največja igralna platforma na svetu. Je odlično orodje za razvijanje domišljije in spletne komunikacije z drugimi igralci. V barvitem okolju Roblox lahko tudi mladi šolarji ustvarjajo igre za vse sodobne naprave. Delo v tem urejevalniku je priročno, pregledno in precej enostavno.

V 1,5 meseca trajajočem usposabljanju bo vaš otrok pridobil neprecenljive izkušnje pri ustvarjanju lastne programske opreme in:

  • pridobil bo osnovne veščine programiranja iger v jeziku Lua, po katerih bo veliko lažje obvladal kompleksnejše večnamenske module;
  • znal bo strukturirati kode, razumel načela razvoja algoritmov in optimizacije projektov;
  • spoznal orodja za delo na tej igralni platformi, osebno ocenil njene prednosti in slabosti;
  • naučil se bo ustvarjati avatarje, modelirati like, jih animirati, graditi predmete in aktivna mesta, spreminjati osvetlitev in pokrajine;
  • bodo lahko izkoristili svoj ustvarjalni potencial in razvili ustvarjalne zamisli v celovitih spletnih igrah;
  • se bodo naučili, kako objaviti svoje igre in celo zaslužiti z njimi, tako da jih bodo monetizirali ali ustvarjali + prodajali igralne predmete.

Usposabljanje v naši kibernetski šoli temelji na praksi (le 20 % pouka je teoretičnega, 80 % pouka pa je namenjenega pridobivanju uporabnih veščin v digitalnem okolju). Za učinkovito in zanimivo predstavitev snovi skrbijo mentorji modula Roblox Studio - to so vodilni univerzitetni učitelji in izkušeni zaposleni v velikih IT-podjetjih. Z njimi otroci dobijo veliko novih vtisov, znanja in čustev, lažje se bodo potopili v programsko okolje, začeli samostojno ustvarjati igre in eksperimentirati, pri čemer se bodo zanašali na lastno domišljijo.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu