Projekt v programu Scratch. Ustvarjanje iger v programu Scratch. Logika igre

Glavna / Moduli usposabljanja / Projekt v programu Scratch. Ustvarjanje iger v programu Scratch. Logika igre

Modul je namenjen otrokom, ki že poznajo jezik Scratch, vendar želijo izboljšati svoje znanje programiranja in postati pravi profesionalci. Pouk poteka v obliki projektnega dela: otrok bo izdelal eno kompleksno logično ali grafično 2D igro izbranega žanra.

Vaša lastna igra. Kompleksni algoritmi. Znanje matematike. Razvoj zapleta igre

  • Trajanje modula - 2 meseca

Scratch je priljubljeno programsko okolje za otroke in najstnike, saj ni treba ročno pisati kod, vmesnik platforme je uporabniku prijazen in jasen, učenje pa poteka v okolju barvitih likov.

Kiberšola KIBERone je razvila modul "Projekt v Scratchu" za mlade programerje (od 9 do 16 let), ki že poznajo osnove tega jezika, ki so že ocenili prednosti sestavljanja večblokovskih algoritmov in se zdaj želijo poglobiti v to vznemirljivo Scratch-atmosfero, odpreti nova obzorja, napolniti veščine razvijalcev iger, ustvariti neverjetne projekte z logičnimi verigami, z večstopenjskimi povezavami in konstrukcijami.  

Značilnosti modula "Projekt v Scratchu. Ustvarjanje iger v Scratchu. Logika igre."

Ta modul v naši kiberšoli je namenjen poglobljenemu spoznavanju posebnosti okolja Scratch in njegovih zmožnosti. V tem modulu so uporabljena najsodobnejša orodja, ki omogočajo ustvarjanje resnično zapletenih igralnih in izobraževalnih projektov. Poleg tega se jezik Scratch aktivno uporablja za programiranje robotov in je povezan z različnimi robotičnimi kompleti (Lego, Arduino), zato bo prehod s programiranja v Scratchu na Python za otroke v prihodnosti bolj udoben.

Vsak učenec bo odkril nekaj novega, zabavnega in presenetljivega. Pod vodstvom izkušenih in ustvarjalnih mentorjev se bodo otroci naučili veščin projektnega dela in posledično ustvarili kompleksno logično ali grafično 2D igro v žanru po lastni izbiri. V dveh mesecih bodo naši mladi programerji:

  • уizboljšali svoje računalniške spretnosti;
  • razvijali logiko, razmišljanje in ustvarjalnost;
  • ponovili osnove programiranja za otroke, vključno z ukazi, spremenljivkami, zankami, pogoji, seznami, gradnjo algoritmov, matematičnimi funkcijami (množenje, deljenje, ulomki, odstotki, koordinatne osi, stopinje itd;)
  • se naučijo ustvarjati zapletene skripte, risati v grafičnih urejevalnikih, vnašati, iznašati in obdelovati informacije;
  • znali bodo ustvariti zapletene igre, simulatorje in predstavitve.

Informacijske tehnologije se hitro razvijajo, izobraževanje o programiranju v običajnih šolah pa je zelo suhoparno, z minimalno prakso in brez kakršnegakoli zanimanja. Omogočite svojim otrokom, da bodo nekaj korakov pred vrstniki - dajte jim priložnost, da se naučijo hitro, jasno in natančno razmišljati, načrtovati logične verige z zavedanjem posledic odločitve. Vaš otrok se bo pod vodstvom izkušenih in spodbudnih mentorjev naše kiberšole v digitalnem svetu počutil svobodno, se naučil varnega vedenja na spletu, dobil priložnost za vsestranski razvoj in uporabo najnaprednejših tehnologij v dobro sebe in svoje družine.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu