Koda QR kot orodje!

Glavna / Moduli usposabljanja / Koda QR kot orodje!

Otroci bodo med urami spoznali, kaj je koda QR, za kaj se uporablja in kje se uporablja, naučili pa se bodo tudi, kako sami ustvariti in skenirati kodo QR.

  • Trajanje modula - 0,2 meseca
  • Starost - 8-12 let

Prva mednarodna kibernetska šola ponuja otrokom, starim od 8 do 12 let, da se udeležijo tečaja usposabljanja za ustvarjanje in skeniranje kod QR. Naloge tega modula so povečati motivacijo šolarjev na področju obvladovanja novih komunikacijskih tehnologij, oblikovati njihovo sposobnost samostojnega kodiranja informacij, njihovega pridobivanja in analiziranja. Vse to prispeva k razvoju intelektualnih in ustvarjalnih sposobnosti. Tečaj je namenjen tistim fantom, ki še nikoli niso delali s kodami QR, in tistim, ki želijo eksperimentirati s tem edinstvenim orodjem, se naučiti vseh subtilnosti in trikov za organizacijo izmenjave informacij.

 

Značilnosti modula "QR koda kot orodje" v Cyber School

QR je napredna in zahtevana sodobna tehnologija, ki je bila prvotno zasnovana za označevanje blaga in umeščanje velike količine informacij. Program je razvilo japonsko podjetje Denso Wave že leta 1994: v kodo QR je mogoče zakodirati več kot 4 tisoč številk in črk, prebere pa se s pomočjo mobilnega telefona ali druge naprave z nameščeno programsko opremo.

Danes je koda QR instrument razširjene resničnosti, ki se aktivno uporablja na številnih področjih našega življenja: v turizmu (arhitekturni in zgodovinski spomeniki, muzejski eksponati), založništvu (predstavitve knjig in revij, povezave do publikacij), v izobraževanju in oglaševalski pošti, v družbenih omrežjih itd. Področje uporabe te tehnologije je omejeno le z domišljijo ustvarjalca.

Usposabljanje "QR koda kot orodje" v šoli KIBERone poteka po avtorskem programu, prilagojenem otroškemu dojemanju. Z njim bo vaš otrok lažje in hitreje pridobil spretnosti, ki so zahtevane v vsakdanjem življenju in potrebne na področju informacijskih tehnologij. Poleg tega otroci med poukom razvijajo svoje ustvarjalne sposobnosti, logiko in prožnost mišljenja, dobijo predstavo o možnostih uporabe mobilnih tehnologij pri učenju.

Učitelji modula bodo razložili in pokazali, kako znake, slike in zapletene povezave pretvoriti v kodo, ter otroke naučili, kako uporabljati različne programe za dešifriranje. V kibernetski šoli bodo vaši otroci:

  • izvedeli vse o kodi QR - kaj je, kakšne so njene možnosti in kje jo je mogoče uporabiti;
  • preučili bodo storitve, s pomočjo katerih je mogoče ustvariti in dešifrirati kodo QR, ter osvojili tehnološke metode "mobilnega" dela z informacijskimi objekti;
  • pridobili bodo izkušnje pri nameščanju potrebne programske opreme na različne naprave in vadili veščine uporabe aplikacij;
  • naučili se bodo kodirati svoje risbe in izdelke domače obrti, besedilne informacije, pravila, pesmi, vizitke, sporočila, navodila za uporabo, povezave do različnih virov, vključno z digitalnimi knjižnicami, zemljevidi, multimedijskimi, avdio in video vsebinami;
  • se naučijo, kako shraniti kode QR v računalnik tako, da jih vstavijo v besedilni dokument, predstavitev ali vgradijo v spletni plakat ali spletno stran;
  • ustvarijo lastne kode in dekodirajo kode svojih vrstnikov, da jih uporabijo v igrah, nalogah, ugankah, kvizih, šolskih dogodkih.

Ta modul je priložnost, da povečate raven tehnične pismenosti svojega otroka in pridobite potrebne spretnosti za delo s specializirano programsko opremo. V prihodnosti ne bo postal le aktiven "bralec" kod QR, temveč bo zbral tudi zbirko praktičnih variant uporabe te tehnologije pri pripravi na pouk in obšolske dejavnosti ter bo zanje lahko našel več zanimivih aplikacij.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu