CodeMonkey. Razvoj logike

Glavna / Moduli usposabljanja / CodeMonkey. Razvoj logike

Modul, ki bo otroku omogočil prve korake pri obvladovanju računalnika in bo starše presenetil, kako hitro se lahko otrok nauči osnovnih načel dela z računalnikom in algoritmov. Otrok bo spoznal, kako je računalnik zgrajen, kateri programi so potrebni za njegovo delo in katere naprave lahko nanj priključimo, naučil se bo uporabljati tipkovnico in miško, delati z datotekami in programi, spoznal, kaj sta računalniška varnost in zaščita, ter še veliko, veliko več.
Med modulom bo otrok spoznal koncepte, kot so algoritmi in zanke, polja in funkcije, se seznanil z grafičnimi urejevalniki, se naučil uporabljati računalnik na napredni ravni. Ustvaril bo več lastnih projektov s področja informacijske tehnologije.

Trajanje modula - 1 mesec 

Starost - od 6. leta dalje

Pri tem otroci postanejo bolj pozorni in marljivi, nenehno delajo s kodami in razvijajo pravilne navade pri njihovem pisanju, razvijajo računsko mišljenje in se učijo:CodeMonkey je igralna platforma z intuitivnim vmesnikom za učenje otrok osnovnih načel programiranja. Pouk poteka v razburljivi in zabavni obliki, zaradi česar učenci pridobijo osnovne spretnosti kodiranja v pravih jezikih in pokažejo veliko zanimanje za nadaljevanje izobraževanja. Po opravljenem modulu v Kiberšoli KIBERone bo vaš otrok poznal osnove algoritmov in logike, naučil se bo ustvarjalno pristopiti k reševanju problemov različne zahtevnosti, znal bo brati kode in jih upravljati, orientiral se bo v svetu programiranja za odrasle. Značilnosti tečaja programiranja za otroke "CodeMonkey. Razvijanje logike" Tečaj je namenjen tako otrokom kot odraslim.

Modul "CodeMonkey. Razvijanje logike" v naši kiberšoli je uvod v obliki igre:

  • s platformo CodeMonkey in kodnimi bloki;
  • s kompleksnimi koncepti programiranja - objekti, funkcijami, argumenti, zankami, zanko, spremenljivkami, polji, metodami, pogoji, operaterji in dogodki;
  • z osnovnimi ukazi v angleščini in gradnjo algoritmov;
  • kodiranje besedila.

Pri tem otroci postanejo bolj pozorni in marljivi, nenehno delajo s kodami in razvijajo pravilne navade pri njihovem pisanju, razvijajo računsko mišljenje in se učijo:

  • prepoznati bistvo problema;
  • razdeliti nalogo na elemente, da bi prepoznali in se osredotočili na najpomembnejše;
  • oblikovati algoritem za izvedbo;
  • oblikovati programe in jih odpravljati napake;
  • delati samostojno in v skupinah z vrstniki.

Z otroki delajo strokovnjaki z resničnimi praktičnimi izkušnjami v velikih podjetjih IT. Ob koncu modula bo vaš otrok znal uporabiti pridobljeno znanje, kar mu bo pomagalo, da bo lažje obvladal zahtevnejše programe.

 

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu