PiktoMir

PiktoMir je programski sistem za učenje osnov programiranja za predšolske in osnovnošolske otroke. Tudi za otroke, ki še ne obvladajo branja in pisanja, bo računalništvo jasna in zanimiva tema. Vaš otrok se bo naučil "sestavljati" preproste programe iz piktogramov na zaslonu in tako upravljati virtualnega robota. Na igriv način bodo spoznali najpomembnejše programske koncepte in pridobili potrebne spretnosti kodiranja.

Modul "Intuitivno programiranje na platformi PiktoMir" v Prvi mednarodni kibernetski šoli je priložnost za ustvarjanje programov tudi brez znanja branja in urejanja besedil. Vodje modula bodo predšolske otroke in mlajše učence seznanili z osnovami blokovnega programiranja in algoritemskimi konstrukcijami. Pouk je enostaven in zabaven, otroci pa se na igriv način učijo tehnik "resnega" programiranja. Modul prispeva tudi k oblikovanju algoritmičnega in abstraktnega mišljenja, otroke nauči načrtovati in organizirati svoje dejavnosti ter delati v skupini. Med usposabljanjem je posebna pozornost namenjena razvoju matematičnih sposobnosti in ustvarjalnega razmišljanja.

 

Značilnosti modula "Intuitivno programiranje na platformi PiktoMir"

PiktoMir je brezbesedilno programsko okolje na podlagi piktogramov s privlačnim vmesnikom, ki je bilo po naročilu Ruske akademije znanosti razvito za predšolske otroke in mlajše šolarje. Otroci, stari že 6 let, lahko ustvarjajo programe za upravljanje robotov na zaslonu.

Do konca modula bo vaš otrok, ki bo rešil vse naloge programa PiktoMir in opravil najzahtevnejše igre, nedostopne mnogim odraslim, obvladal osnovne koncepte programiranja in upravljanja virtualnega robota ter pridobil veščine algoritmičnega in postopnega izvajanja programov. Ta modul bo olajšal opravljanje šolskih tečajev matematike in računalništva, poleg tega pa v otrocih vzbuja zanimanje za kodiranje in jim omogoča nemoten prehod na resnejše programske jezike.

otroki v naši kibernetski šoli poučujejo vodilni zaposleni v večjih IT-podjetjih in oblikovalskih studiih. Usposabljanje ne bo le učinkovito, ampak tudi zanimivo: 80 % pouka je namenjenega praksi, med katero otroci z veseljem rešujejo probleme in uganke, rezultat svojih dejanj pa lahko takoj vidijo na zaslonu.

Program modula vključuje::

  • učenje osnov programiranja in algoritmičnega razmišljanja;
  • ustvarjanje linearnih programov in njihovo postopno odpravljanje napak;
  • obvladovanje najpomembnejših konceptov kodiranja, vključno s koncepti vej, zank, podprogramov in pogojnih operatorjev;
  • skupinske igre, ki spodbujajo razvoj veščin skupinskega dela, sposobnost izražanja misli in razpravljanja o pravilih;
  • razvoj logičnega mišljenja in prostorske predstavljivosti;
  • usposabljanje za razvoj finih motoričnih spretnosti in vztrajnosti, za izboljšanje koncentracije in spomina.

Ta modul otroke motivira za zahtevnejše programiranje. Poleg tega po končanem modulu bolje obvladajo besedno računanje, lahko samostojno načrtujejo strukturo dejanj in razčlenjujejo zapletene naloge na preproste. Otroka bomo naučili ustvarjalnega pristopa k nalogam, samostojnega dela in dela v skupini.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu