PHP+SQL

Za tiste, ki imajo lastno spletno stran v HTML. Nadaljujte z razvojem lastne spletne strani na novi ravni. Povezava programskega jezika PHP in sistema za upravljanje podatkovnih zbirk MySQL vam omogoča, da ustvarite resnično velike in obremenjene spletne projekte, vključno s portali in celo družabnimi omrežji.

Med urami bodo otroci spoznali vse funkcije jezika PHP, pridobili praktične programerske spretnosti, ki bodo uporabne daleč onkraj spletnega razvoja, in se naučili, kako spletno stran zaščititi pred vdori in nepooblaščenim dostopom do podatkov.

 • Trajanje modula - 2 meseca
 • Število učnih ur na mesec - 4, enkrat tedensko po 2 uri.
 • Starost - 11+

Kibernetska šola KIBERone otroke, stare 11 let in več, ki že imajo osnovna znanja spletnega razvoja in spletno stran, ustvarjeno v jeziku HTML, nauči ustvarjati velike in težke spletne projekte (spletne strani, portale in družbena omrežja) ter jih zaščititi pred vdori. Med učenjem modula "PHP+SQL. Razvijte svoje spletno mesto" se bodo učenci seznanili s spletnim programiranjem na strani strežnika in funkcijami jezika PHP, se naučili pisati skripte in ustvarjati spletne obrazce, izvedeli, čemu je namenjen poizvedovalni jezik SQL, se naučili ustvarjati in upravljati podatkovne zbirke, sestavljati poizvedbe, delati s sejami in piškotki.

 

Značilnosti modula "PHP+SQL. Razvoj lastne spletne strani" v naši kiberšoli 

PHP je trenutno pomembno orodje za razvoj dinamičnih spletnih mest, ki lahko komunicirajo z obiskovalci. V kibernetski šoli KIBERone je zaradi programa usposabljanja, prilagojenega otroškemu dojemanju, to temo enostavno in zanimivo osvojiti.

Vodilni spletni razvijalci velikih ruskih podjetij bodo z otroki delili skrivnosti ustvarjanja zanesljivih, obvladljivih in sodobnih projektov v enem izmed najbolj priljubljenih jezikov za spletne aplikacije ter načine za izboljšanje spletnih strani. Pouk bo vseboval minimalno teorije - 80 % učne ure se bodo mladi programerji potopili v sodobno razvijanje PHP, spoznali vse prednosti in značilnosti tega vrednega orodja, zato jim zagotovo ne bo dolgčas.

Vaš otrok bo pridobil temeljno, strukturirano znanje o potrebnih tehnologijah in razumevanje celotnega cikla dela razvijalca. Tako se bo lahko že v srednji šoli odločil za svojo poklicno izbiro.

Modul "PHP+SQL. Razvoj lastnega spletnega mesta" se začne z učenjem osnov PHP in gladko preide na spoznavanje zanesljivega in prilagodljivega sistema za upravljanje podatkovnih zbirk z jezikom strukturiranih poizvedb MySQL. Ob koncu tečaja bodo udeleženci:

 • bodo vedeli vse o jeziku PHP in se seznanili z njegovo osnovno sintakso;
 • spoznali sintakso programskega jezika SQL, nabor ukazov in operatorjev, se naučili osnov oblikovanja strukture podatkovne zbirke in znali sestaviti poizvedbe SQL;
 • napisali prve računalniške programe in se naučili povezati skripte PHP s podatkovno zbirko MySQL;
 • znali bodo ustvariti registracijo in avtorizacijo na spletnem mestu, komentarje, klepet, blog, novice, katalog izdelkov, CMS, sisteme ocenjevanja, sisteme za upravljanje odnosov s strankami, integracijo plačil in druge uporabne funkcije;
 • se naučil delati s sejami in piškotki, operacijami z datotekami in moderiranjem podatkov;
 • bodo vedeli, kako pravilno shranjevati gesla in razdeliti strani spletnega mesta na javne in zasebne;
 • spoznali osnovne metode za zaščito spletnega mesta in uporabniških podatkov pred vdori in nepooblaščenim dostopom.
 • ponovil bo osnovne koncepte programiranja - polja in njihove vrste, spremenljivke in konstante, zanke, polimorfizem, enkapsulacijo, dedovanje in OOP;
 • se naučil, kako nastaviti spletni strežnik za delo s PHP, kako vgraditi PHP-skripte v stran HTML;

Vaš otrok bo lahko ustvaril resnične projekte z enako stopnjo zahtevnosti kot v industriji IT. Ustvaril bo visoke rezultate, za katere bodo stranke pripravljene dobro plačati, in v bližnji prihodnosti bo lahko zaslužil svoj prvi resen denar.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu