Razvoj mobilnih aplikacij v podjetju Thunkable. Začnimo

Glavna / Moduli usposabljanja / Razvoj mobilnih aplikacij v podjetju Thunkable. Začnimo

Thunkable X je program za izdelavo mobilnih aplikacij za naprave s sistemom Android in iOS. Glavna prednost tega razvojnega okolja v angleškem jeziku je dejstvo, da otrokom ni treba poznati programskih jezikov - delo temelji na uporabi vizualnih programskih blokov. Če pa želite, lahko uporabite tudi besedilno programiranje.

Program modula bo otrokom omogočil, da se hitro in enostavno:

  • preučiti razvojno okolje Thunkable X, vmesnik storitev, njegove funkcije in lastnosti;
  • spoznati osnove vizualnega programiranja;
  • razumeti programsko logiko, se naučiti graditi logične verige in razviti algoritmično razmišljanje;
  • preučiti ali ponoviti koncepte predmetov, dogodkov, vejitev, zank, spremenljivk, vnešenih funkcij;
  • ustvarite preprost blokovni program, se naučite prilagoditi vmesnik in lastnosti programa, dodajte ikone;
  • ustvarijo lastne projekte mobilnih aplikacij z navigacijo med zasloni;
  • se naučijo preizkušati dokončane projekte med njihovim ustvarjanjem, jih preimenovati, kopirati, brisati, pregledovati, pošiljati prijateljem in objavljati v Google Play ali Apple Store;
  • oblikujejo mobilno aplikacijo tako, da na zaslon dodajo različne komponente uporabniškega vmesnika (gumbe, besedilo, zemljevide, kamere, prevajalnike, sprejemnike, senzorje itd;

Pod vodstvom mentorjev bodo učenci opravili celoten cikel ustvarjanja aplikacij v tem okolju za vizualno programiranje v oblaku - od izdelave zamisli, oblikovanja strukture kode in vmesnika do njihove neposredne interakcije, testiranja in zagona aplikacije, velike do 50 Mb.

Pridobljeno znanje in praktične veščine bodo vašemu otroku že v osnovni šoli pomagali določiti nadaljnjo smer njegovega razvoja in v prihodnosti postati iskan in visoko plačan strokovnjak v IT-industriji - razvijalec mobilnih aplikacij.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu