Osnove HTML. Naučite se spletnega razvoja

Glavna / Moduli usposabljanja / Osnove HTML. Naučite se spletnega razvoja

HTML (Hypertext Markup Language) je koda, ki se uporablja za strukturiranje in prikaz spletne strani in njene vsebine.

HTML ni programski jezik. Je označevalni jezik in se uporablja za to, da brskalniku pove, kako naj prikaže obiskane spletne strani. Lahko je zapleten ali preprost, odvisno od tega, kako ga želi oblikovalec spleta.

Otroci se bodo seznanili z osnovnimi oznakami jezika, naučili se bodo razumeti strukturo strani in osnovne skladenjske strukture.

  • Modul traja 2 meseca

Kibernetska šola za otroke KIBERone je razvila modul za učenje osnov HTML in spletnega razvoja za otroke od 9. leta starosti. Pri pouku ne bo nepotrebne teorije, zato mladim programerjem ne bo dolgčas. Program spoznavanja označevalnega jezika hiperteksta je prilagojen posebej za otroško zaznavanje, lekcije so zanimive in razburljive. Veliko bo praktičnih nalog in interaktivnosti, tako da se bodo otroci z veseljem učili programiranja. Podarite otroku priložnost, da v dobi visoke tehnologije stopi v korak s časom, postane pravi spletni mojster in razvije edinstvene in ustvarjalne projekte. 

Značilnosti modula "Osnove HTML. Učenje spletnega razvoja" v naši spletni šoli

Specialnost spletnega razvijalca na lestvici najbolj iskanih in visoko plačanih poklicev v IT-sferi zaseda najvišje vrstice. Ta modul je namenjen spoznavanju osnov in posebnosti jezika HTML. Vodilni spletni razvijalci iz velikih podjetij in oblikovalskih studiev bodo z otroki delili svoje znanje.

Z znanjem, ki ga bodo otroci pridobili v dveh mesecih, bodo lahko ustvarjali in programirali spletne strani, jih napolnili z besedilom, tabelami, slikami in video vsebinami, gradili povezave med stranmi in na koncu izdelali svojo spletno stran ter jo objavili na internetu. Poleg tega bo modul o spletnem razvoju otrokom pomagal, da bodo bolj pozorni na podrobnosti, jih naučil strukturiranja informacij in sistematičnega pristopa k reševanju problemov.

Vašega otroka bomo naučili programiranja od preprostega do zapletenega. Med učenjem bodo otroci v prijetnem vzdušju:

  • se seznanilil z osnovnimi oznakami jezika;
  • se naučili razumeti strukturo strani, vključno z naslovom, kodiranjem, ključnimi besedami in kratkim opisom strani;;
  • si zapomnili osnovne skladenjske strukture;;
  • delalil v jeziku HTML z besedilnimi oznakami (seznami, izbirniki, vezniki, ločili, narekovaji, kazali), tabelami (oblikovanje, robovi, odtisi, poravnava, barva in velikost), povezavami, obrazci, slikami in njihovim opisom;;
  • se seznanili z veljavnimi standardi kakovosti, pravili umeščanja informacij na strani ter zahtevami za sodobne spletne strani in spletne aplikacije;;
  • ustvariti strani HTML, graditi mreže, izdelati postavitev tabel, izdelati prototip spletnega mesta;;
  • optimizirati kodo in pripraviti projekt za objavo;
  • postavili spletno stran na internet.

Poznavanje osnov spletnega programskega jezika HTML in spretnosti postavljanja spletnih strani bo otroku pomagalo pri prehodu na študij zahtevnejše snovi. Ta modul je začetni na poti spletnega razvijalca, v bližnji prihodnosti pa bo vaš sin ali hči lahko zaslužil svoj prvi denar. 

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu