Uvod v program Scratch. Ustvarjanje iger v programu Scratch. Osnove

Glavna / Moduli usposabljanja / Uvod v program Scratch. Ustvarjanje iger v programu Scratch. Osnove

Otroški gradbeni program Scratch je idealen za ustvarjanje prve igre vašega otroka. Vse, kar potrebuje, je sposobnost branja. Otrok si bo zamislil mehaniko, zaplet, like in z lastnimi rokami zgradil pravo igro.  S pomočjo vizualnega pomočnika se bo naučil osnovnih konceptov programiranja.

Lastna igra | Analiza kode | Timsko delo | Razvijanje zgodbe igre.

Programiranje Scratch za otroke je univerzalen in zabaven program za konstruiranje, s pomočjo katerega bo vaš otrok pridobil osnovno znanje, spoznal logiko programiranja, razumel načela izvajanja ukazov in ustvaril svojo prvo pravo računalniško igro. Poleg tega mlade programerje k programu Scratch privlači možnost ustvarjanja risank, multimedijskih pripomočkov, izobraževalnih in glasbenih programov, animiranih in interaktivnih kartic/pripovedi, testov in kvizov. Ta grafični jezik je precej enostaven za učenje. Razvili so ga strokovnjaki MIT posebej za poučevanje otrok, starih od 6 do 9 let. 

Značilnosti modula "Uvod v Scratch. Ustvarjanje iger v Scratchu. Osnove" in prednosti študija v CyberSchool

Tečaj programiranja Scratch za otroke pri CyberSchool International je sestavljen iz 6 učnih ur, med katerimi se bodo fantje in dekleta skupaj s tutorji (našimi ustvarjalnimi strokovnjaki s področja IT-tehnologije) v igrivi obliki seznanili z osnovnimi idejami "odraslega" programiranja. Z lahkoto bodo osvojili koncepte spremenljivk, zank, vejitev, preverjanj, izračunov, podprogramov in drugih prav tako pomembnih elementov za delo s kodami. Že pri prvi učni uri v naši kiberšoli bodo otroci izdelovali lastne programe s čudovito in živahno grafiko, z gibljivimi, spreminjajočimi se liki in govorečimi liki. V prihodnosti bodo osvojili vse možnosti programa Scratch, se naučili črpati ideje iz svoje domišljije, ustvarjali remikse priljubljenih priljubljenih iger

Učenje programiranja za otroke v KIBERone Cyber School v Jekaterinburgu je temelj, ki vam omogoča razumevanje logike programskih jezikov in prehod na bolj zapletene ravni.

Vse novo znanje o računalniških tehnologijah bo postavljeno na trdne temelje, ki so jih postavili naši učitelji.Otroka bomo lahko naučili programiranja in algoritmičnega razmišljanja z igro - zlaganjem in vlečenjem vizualno razumljivih blokov Scratch po principu konstruktorja Lego, samostojnim zbiranjem programskih kod, njihovim popravljanjem in izpopolnjevanjem glede na njegove zahteve in želje.Poleg tega je rezultat vsake spremembe v okolju Scratch takoj viden.

Med učenjem programiranja v CyberSchool otroci:

  • naučijo koncentracije, prizadevnosti in odločnosti;
  • razvijajo domišljijo, logiko, abstraktno in algoritmično razmišljanje, tako da razmišljajo o prihodnjem scenariju in oblikujejo ideje;
  • ustvarjajo animacijo z zvoki po lastnih zamislih;
  • razumejo številne matematične koncepte (koordinatni sistemi, spremenljivke, naključna števila);
  • oblikujejo mehaniko igre;
  • postavljajo in rešujejo probleme na več kot en način ter jasno razumejo razmerje med "pogojem in rezultatom".
  • programirajo 2D igre, ki jih lahko igrajo sami in s prijatelji, ter jih objavijo na internetu;
  • z delom v skupini hitreje najdejo skupni jezik z vrstniki;
  • pridobijo spretnosti pri ustvarjanju uporabnih in zanimivih projektov za današnji čas.

To spletno mesto uporablja piškotke in druge podobne tehnologije. Med drugim obdelujemo vaš naslov IP, da bi določili vašo regijo. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da se strinjate z pravilnikom zasebnosti tega spletnega mesta.
V redu